Skip to main content

Microneedling


Bij microneedling worden zeer fijne naaldjes gebruikt om de lederhuid licht te beschadigen. Dit stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid sterker, soepeler, egaler van kleur en dikker wordt. Hoe diep de naalden de huid binnengaan, varieert van 0,2 mm tot en met 3 mm. Patiënten kunnen thuis de huid behandelen met naalden van 0,2 en 0,3 mm. Voor een paramedische behandeling gebruikt de huidtherapeut naalden met een lengte van tussen de 1 en 3 mm.
Microneedling wordt succesvol toegepast bij:
 • (Acné) Littekens;
 • Een door zon beschadigde huid;
 • Grove poriën en/of grove huidstructuur;
 • Melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd;
 • Rimpels en fijne lijntjes;
 • Cellulitis;
 • Striae;
 • Andere afwijkingen in de huidstructuur.
Om het hoogst haalbare resultaat te bereiken wordt er bij BeauTec gewerkt met RRS SkinBoosters.

Resultaat en bijwerkingen

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan wel een paar maanden duren en vraagt vaak meerdere behandelingen. Collageen verstevigt de huid en elastine maakt de huid soepeler.
Na de behandeling ziet de huid er direct rood uit. Dit effect zal tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. Als de huid na de behandeling wat warm en geprikkeld aanvoelt, kunnen een cool pack en een verzorgende crème verlichting geven. Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan. Deze zijn niet ernstig en trekken vanzelf weer weg.

Nazorg

De huid moet enkele weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon door het aanbrengen van zonnebrandcrème met een hoge spf-factor.

Aanvullende behandelmethodes

De behandeling is in sommige gevallen goed te combineren met microdermabrasie of fruitzuur- chemische- en TCA-peelings.

Verwijzingen en vergoedingen

Voor de behandelingen bij BeauTec door de huidtherapeut heeft u meestal geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt. Vergoeding is afhankelijk van de behandeling en de voorwaarden van de zorgverzekering. In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

0
  0
  Uw mandje
  Your cart is emptyReturn to Shop