Skip to main content

Acné Treatment


We spreken van acné als poriën met talg, bacteriën en vetzuren verstopt zijn. Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid: er ontstaan rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen. Acné komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug.
Acné ontstaat onder andere doordat dode huidcellen de ingang van de huidporiën vernauwen of blokkeren. Hierdoor hoopt de talg zich in de poriën op, samen met bacteriën en vetzuren. Als een porie scheurt, ontstaat er een ontsteking in de omliggende huid en verschijnt er een puistje. Met behulp van peelings verwijdert de huidtherapeut de dode en losse huidcellen, zodat de poriën weer vrij zijn om de talg af te voeren. Als de huid regelmatig gepeeld wordt, zullen mee-eters of comedonen – zoals de talgophopingen genoemd worden – minder snel ontstaan. Bovendien wordt de huidvernieuwing door het afvoeren van dode huidcellen gestimuleerd.
Acné ontstaat onder andere, doordat dode huidcellen de ingang van de huidporiën vernauwen of blokkeren. Hierdoor hoopt de talg zich in de poriën, op samen met bacteriën en vetzuren. Als een porie scheurt, ontstaat er een ontsteking in de omliggende huid en verschijnt er een puistje. Met behulp van peelings verwijdert de huidtherapeut de dode en losse huidcellen, zodat de poriën weer vrij zijn om de talg af te voeren. Als de huid regelmatig gepeeld wordt, zullen mee-eters of comedonen – zoals de talgophopingen genoemd worden – minder snel ontstaan. Bovendien wordt de huidvernieuwing door het afvoeren van dode huidcellen gestimuleerd.

Hoe kan acné behandeld worden?

Er bestaat geen standaardbehandeling voor acné. Flinke ontstekingsverschijnselen vragen om een andere behandeling dan de aanwezigheid van mee-eters. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook de leeftijd en het geslacht van de patiënt bepalen welke behandelmethode(s) of middelen het meest effectief zijn.

Tijdens het consult onderzoekt de huidexpert de oorzaak en verergerende factoren van uw acné. Daarnaast kijkt zij goed naar de huid en stemt zij samen met u af wat uw huid nodig heeft.

Acnétherapie bij BeauTec bestaat uit:

 • Milde vorm van acné: microdermabrasie, verwijderen van onzuiverheden, milde chemische peeling met salicylzuur (Sal Exfo Peeling) = 119 euro per behandeling
  Mild acné: microdermabrasion, removal of impurities, mild chemical peeling with salicylic acid (Sal Exfo Peeling) = 119 euros per treatment

 • Matige tot ernstige vorm van acné: microdermabrasie, verwijderen van onzuiverheden, sterkere chemische peeling met salicylzuur (Easy Droxy Peeling) = 134,50 euro per behandeling
  Moderate to severe acné: microdermabrasion, removal of impurities, stronger chemical peel with salicylic acid (Easy Droxy Peeling) = 134.50 euros per treatment

 • Microdermabrasie
  Microdermabrasie is een speciale methode van dermabrasie. Ervaring en expertise worden toegepast bij de behandeling welke voorzichtig de huid peelen, zonder te snijden of te krassen en deze biedt 100% nauwkeurigheid. Deze medisch esthetische oplossing stimuleert het huideigen celvernieuwingsproces en bevordert uiteindelijk een veerkrachtiger en een gezondere huid.

 • Chemische peeling op basis van salicylzuur
  Door de bestanddelen in deze peeling lost de bovenste huidlaag op en komen nieuwe huidcellen aan de oppervlakte waardoor de huidstructuur verbetert. Bovendien is salicylzuur een bewezen ontstekingsremmer. De peeling die gebruikt wordt, heet de ‘easy droxy peeling’ van het merk Skintech.

Na de behandeling

Gebruik na de behandeling de door uw huidspecialiste geadviseerde producten volgens de voorgeschreven werkwijze. In eerste instantie kan de acné verergeren, maar daarna zal het huidbeeld verbeteren. Het is aan te raden voedingsmiddelen met een hoge glycemische index en melkproducten (tijdelijk) te vermijden.

Te verwachten resultaat

Acnétherapie is gericht op het verbeteren van het huidbeeld en het voorkomen en/of verminderen van littekens. Volledige genezing kunnen wij niet garanderen; verbetering van het huidbeeld wel.

Plan een persoonlijk consult in om samen met de huidexpert te bekijken, welke behandelmethode het beste bij u en uw leefstijl past. Bel 040-209 5000 of mail naar info@beautec.nl.

Tarieven acnétherapie

De prijzen zijn indicatief en gelden per behandeling. Er zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Tijdens het eerste bezoek ontvangt u een persoonlijk behandelplan.

0
  0
  Uw mandje
  Your cart is emptyReturn to Shop