Litteken Therapie


LITTEKENS DIE VERHARD, VERKLEURD, VERKLEEFD OF VERDIKT ZIJN, KUNNEN VOOR LICHAMELIJKE EN PSYCHISCHE PROBLEMEN ZORGEN. DE HUIDTHERAPEUT KAN MET SPECIALE MASSAGETECHNIEKEN DE DOORBLOEDING VERBETEREN, DE HUID WEER SOEPEL MAKEN EN DE COSMETISCHE ONTSIERINGEN VAN LITTEKENS VERMINDEREN
Littekenmassage wordt vaak toegepast bij atrofische en hypertrofische littekens:
  • Atrofische littekens zijn littekens waarbij het weefsel dun, zacht, soepel, rekbaar en glanzend is; acné littekens.
  • Hypertrofische littekens voelen vaak hard en dik aan, zijn soms pijnlijk, liggen verheven boven de omringende huid en zijn vaak verkleurd.

Wat houdt de behandeling in?

Tijdens de littekenmassage kan de huidtherapeut het littekenweefsel versoepelen om eventuele bewegingsbeperkingen te verminderen of op te heffen. Daarnaast kan de huidtherapeut het uiterlijk van een litteken verbeteren.

Littekenmassage bij een atrofisch litteken

De massage heeft tot doel om de doorbloeding van het litteken en de omringende huid zoveel mogelijk te stimuleren. Door een goede doorbloeding worden littekens en omringende huid beter gevoed, waardoor het litteken steviger wordt en het niveauverschil met de huid afneemt.

Littekenmassage bij een hypertrofisch litteken

Om een hypertrofisch litteken te verminderen is het belangrijk, dat de behandeling al een paar weken na het ontstaan van het litteken gestart wordt. In een later stadium wordt het remmen van de eventuele groei van het litteken veel moeilijker. Het doel van de massage is versoepeling van het litteken en een betere doorbloeding.

Littekenmassage bij hypertrofische littekens door brandwonden

Bij brandwonden die recent ontstaan zijn, wordt de huid heel licht gemasseerd. De massage moet vaak herhaald worden om de groei van het littekenweefsel te remmen. Doordat er zacht gemasseerd wordt, werkt deze massage ook verlichtend bij pijn. Pas als het litteken ‘goed’ genezen is, kan er wat steviger gemasseerd worden. Een soepeler huid wordt ook beweeglijker waardoor het litteken dus minder trekkerig en pijnlijk aanvoelt.

Acnélittekens

De huidtherapeut kan de problemen behandelen die voortkomen uit acnélittekens, denk aan weefsel of collageenophoping, roodheid, pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving en slechte doorbloeding. Meer informatie over de behandeling van acnélittekens vindt u op de pagina acnétherapie.

AQ Skin Solutions

AQ Skin Solutions richt zich op een wetenschappelijke en natuurlijke benadering van verzorging met een gepatenteerde technologie van menselijke groeifactoren. Het AQ recovery serum is een product met de hoogste concentraties natuurlijke menselijke groeifactoren. Het is ontworpen om het natuurijke proces van regeneratie en herstel van de huid te verbeteren door de productie van collageen te stimuleren, een gezonde bloedsomloop te bevorderen en de celvernieuwing te verhogen. Het serum wordt tijdens het microneedlen aangebracht op de huid, waardoor het serum nog dieper in de huid kan doordringen. Dit maakt de perfecte combinatie om acné littekens of andere atrofische littekens te verminderen.

Verwijzingen en vergoedingen

Voor de genoemde massages van littekens door de huidtherapeut heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt.

Bezoek ons

Clausplein 2
5611 XP Eindhoven

Contact opnemen

+31 (0)40 209 5000
info@beautec.nl
LinQxx - Lokaal gevonden worden
0