Skip to main content

Blog: Onzuiverheden/Acné

Heb jij last van acné of onzuiverheden en weet je niet hoe je ervan af moet komen?

En heb jij alles al geprobeerd maar word je acné niet minder? Kom dan eens langs voor acne behandelingen bij Beautec! Wij maken gebruik van de beste behandeltechnieken tegen acne of onzuiverheden, die ook wetenschappelijk bewezen zijn.

Start nu met het consultgesprek!

We beginnen met een gratis en vrijblijvend consultgesprek. Hierbij legt de huidexpert uit hoe de behandeling in zijn werk gaat en ze geeft productadvies. 

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

We beginnen met het reinigen van de huid en vervolgens passen we microdermabrasie toe. Dit is een techniek waarbij de huid met behulp van een apparaat wordt voorbereid op de behandeling. De huid wordt daarbij enigszins verdund door gebruik te maken van een vacuüm en een ruw diamanten opzetstuk. Je kunt het vergelijken met een hele diepe scrub! De huid bij acné is normaal gesproken wat verdikt, waardoor talg er niet goed doorheen kan komen. Talg hoopt zich vervolgens op onder de huid, waardoor een ontsteking, oftewel een puistje, ontstaat. Door microdermabrasie halen we de bovenste huidlaag met dode huidcellen eraf, waardoor de talg gemakkelijker door de huid heen komt en er dus minder ontstekingen (acné) worden veroorzaakt. Daarnaast heeft microdermabrasie nog een voordeel, want na afloop kan de huidexpert de onzuiverheden/acné gemakkelijker uitduwen. Je huid wordt bovendien super zacht, alleen al door de microdermabrasie!

Vervolgens opent de huidexpert de onzuiverheden, mee-eters en puistjes met een steriel naaldje. Door deze opening kan de talg gemakkelijker boven de huid komen, terwijl het puistje uitgeduwd wordt. Na afloop brengt ze een chemische peeling aan met salicylzuur. Het is wetenschappelijk bewezen dat acné en onzuiverheden verminderen door salicylzuur. De peeling kan wat branden maar dit gevoel is gelukkig van korte duur! De peeling werkt antibacterieel, exfoliërend (huidverdunnend) en pakt de onzuiverheden direct aan! Blijf alsjeblieft wel uit de zon en weg van de zonnebank (2 weken voor en 2 weken na de behandeling), want doordat de huid verdund is kan de zon of UV-straling sneller pigmentvlekken veroorzaken. De huid is na de peeling even wat rood, net alsof je hebt gesport.

Om optimale resultaten te behalen, zijn meerdere behandelingen in kuurvorm nodig. Tussen elke behandeling zit minimaal een interval van 2 weken, zodat de huid tussendoor kan herstellen. Wanneer de huid verbetert, wordt deze interval steeds wat verlengd, om ervoor te zorgen dat je acné ook weg blijft.

Heb je nog vragen of wil je een consultgesprek plannen? Klik dan hieronder!
0
    0
    Uw mandje
    Your cart is emptyReturn to Shop