Blog – Onzuiverheden

Heb jij last van acne of onzuiverheden en weet je niet hoe je ervan af moet komen?

En heb jij alles al geprobeerd maar word je acne niet minder? Kom dan eens langs voor acne behandelingen bij Beautec! Wij maken gebruik van de beste behandeltechnieken tegen acne of onzuiverheden, die ook wetenschappelijk bewezen zijn.

Start nu met het consultgesprek!

We beginnen met een gratis en vrijblijvend consultgesprek. Hierbij legt de huidtherapeut uit hoe de behandeling in zijn werk gaat, ze geeft productadvies en ze noteert de gegevens van je zorgverzekering voor eventuele vergoedingen. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, wordt de behandeling namelijk vergoed! Let op: lees eerst in je polis welk bedrag per jaar je mag uitgeven aan huidtherapeutische behandelingen.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

We beginnen met het reinigen van de huid en vervolgens passen we microdermabrasie toe. Dit is een techniek waarbij de huid met behulp van een apparaat wordt voorbereid op de behandeling. De huid wordt daarbij enigszins verdund door gebruik te maken van een vacuüm en een ruw diamanten opzetstuk. Je kunt het vergelijken met een hele diepe scrub! De huid bij acne is normaal gesproken wat verdikt, waardoor talg er niet goed doorheen kan komen. Talg hoopt zich vervolgens op onder de huid, waardoor een ontsteking, oftewel een puistje, ontstaat. Door microdermabrasie halen we de bovenste huidlaag met dode huidcellen eraf, waardoor de talg gemakkelijker door de huid heen komt en er dus minder ontstekingen (acne) worden veroorzaakt. Daarnaast heeft microdermabrasie nog een voordeel, want na afloop kan de huidtherapeut de onzuiverheden/acne gemakkelijker uitduwen. Je huid wordt bovendien super zacht, alleen al door de microdermabrasie!
Vervolgens opent de huidtherapeut de onzuiverheden, mee-eters en puistjes met een steriel naaldje. Door deze opening kan de talg gemakkelijker boven de huid komen, terwijl het puistje uitgeduwd wordt. Na afloop brengt de huidtherapeut een chemische peeling aan met salicylzuur. Het is wetenschappelijk bewezen dat acne en onzuiverheden verminderen door salicylzuur. De peeling kan wat branden maar dit gevoel is gelukkig van korte duur! De peeling werkt antibacterieel, exfoliërend (huidverdunnend) en pakt de onzuiverheden direct aan! Blijf alsjeblieft wel uit de zon en weg van de zonnebank (2 weken voor en 2 weken na de behandeling), want doordat de huid verdund is kan de zon of UV-straling sneller pigmentvlekken veroorzaken. De huid is na de peeling even wat rood, net alsof je hebt gesport.
Om optimale resultaten te behalen, zijn meerdere behandelingen in kuurvorm nodig. Tussen elke behandeling zit minimaal een interval van 2 weken, zodat de huid tussendoor kan herstellen. Wanneer de huid verbetert, wordt deze interval steeds wat verlengd, om ervoor te zorgen dat je acne ook weg blijft.
Heb je nog vragen of wil je een consultgesprek plannen? Klik dan hieronder!

Bezoek ons

Clausplein 2
5611 XP Eindhoven

Contact opnemen

+31 (0)40 209 5000
info@beautec.nl
LinQxx - Lokaal gevonden worden
0