Melasma


Wat is melasma / zwangerschapsmasker?

Bij melasma, ofwel in de volksmond ‘zwangerschapsmakser’ genoemd, maken de pigmentcellen in de huid te veel pigment aan, waardoor er donkere vlekken op het gezicht te zien zijn. In een aantal gevallen verdwijnen de vlekken niet vanzelf. Melasma ontstaat door hormonale factoren, tijdens zwangerschap, erfelijke factoren, de anticonceptiepil en UV straling van de zon of zonnebank. De rest van je leven zal je rekening moeten houden met factoren, die de pigmentaanmaak kunnen stimuleren, met name zonlicht. Het pigment van melasma kan diep of oppervlakkig in de huid zitten. In de meeste gevallen zit het pigment zowel diep als oppervlakkig in de huid.

Wat is de behandeling tegen melasma bij Beautec?

De behandeling van melasma is symptomatisch gericht, waarbij het doel is om de bruine vlekken te verminderen. Doordat huidige behandelingen symptomatisch gericht zijn, kunnen de vlekjes terugkeren, ook al zijn ze in eerste instantie verdwenen. Het pigment, dat oppervlakkig in de huid zit, is gemakkelijker te behandelen dan pigment dat dieper in de huid zit. We maken daarom onderscheid tussen twee verschillende soorten behandelingen.
 • Oppervlakkige chemische peeling met Tranexaminezuur
  Deze chemische peeling bevat het chemisch zuur ‘tranexaminezuur’. Hiermee wordt de bovenste huidlaag vernieuwd en nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Deze peeling is vooral geschikt voor oppervlakkig pigment. Het tranexaminezuur is speciaal ontwikkeld om pigmentvlekken zoals melasma te verminderen. Je hebt één tot vier behandelingen nodig voor resultaat. De behandelingen kunnen elke vier weken plaatsvinden.
  Prijs: 695 euro voor twee peelings en één nabehandeling (de prijs is inclusief producten voor thuisgebruik)
 • Diepe chemische peeling met TCA
  Het pigment, dat dieper in de huid zit, kan met een diepe peeling van TCA zuur verminderd worden. Dit zuur dringt dieper in de huid dan met een oppervlakkige peeling. Na deze peeling zal de behandelde huid gaan afschilferen. Met de afschilfering wordt het overmatige pigment afgevoerd. Je moet dus rekening houden met het feit, dat schilfers op de huid komen na de peeling. Dit ontstaat meestal vanaf dag drie tot dag vijf na de behandeling. Het is belangrijk, dat je niet aan de velletjes gaat zitten. Je hebt één tot vier behandelingen nodig voor resultaat. De behandelingen kunnen elke vier weken plaatsvinden.
  Prijs: 695 euro voor twee peelings en één nabehandeling (de prijs is inclusief producten voor thuisgebruik)

Waar moet je rekening mee houden na de peeling?

 • 1. Zonbescherming
  De zon kan melasma verergeren, vooral als de zon op de huid komt na een peeling. Daarom is het erg belangrijk dat je gedurende vier weken na de peeling de zon of zonnebank vermijdt. Als je buiten komt moet je elke twee uur zonbescherming gebruiken. Na twee uur is de factor van de zonnebrandcrème namelijk weer teruggelopen.
 • 2. Stoppen met verdachte geneesmiddelen
  Indien je medicijnen gebruikt, die de huid verdunnen, dien je dit te vermelden aan de huidtherapeut die jou zal behandelen. De peeling zal de huid al verdunnen, dus als je vergelijkbare medicijnen gebruikt kan het zijn dat de peeling de huid beschadigd. Zo kun je juist meer last krijgt van pigmentatie. Dit voorgaande geldt ook voor andere scrub-, microdermabrasie- of laserbehandelingen in het gezicht. Vanaf de eerste peeling tot twee weken na de laatste de peeling mag je deze behandelingen niet ondergaan.
 • 3. Vermijd hammam of sauna tot twee weken na de peeling
 • 4. Gebruik producten voor thuis
  Omdat de gepeelde huid kwetsbaar en vatbaar is voor pigmentaanmaak, is het belangrijk om de onderstaande producten thuis te gebruiken. Dit doe je vier weken voor en vier weken na de peeling.
  – 2x per dag reinigen met Tx foam
  – 2x per dag Lumina vitamine C 18% serum
  – Fulgora dagcrème SPF 30 of SPF 50 elke twee uur als je buiten komt
  – Lumina nachtcrème in de avond
  Prijs voor twee peelings inclusief vier producten:
  (TX foam, fulgora dagcrème factor 30 of 50, Lumina vitamine C 18% serum, Lumina vitamine A + E nightrecover)
  = 695 euro.

Bezoek ons

Clausplein 2
5611 XP Eindhoven

Volg ons

LinQxx - Lokaal gevonden worden
0