Acné Therapie


We spreken van acné als poriën met talg, bacteriën en vetzuren verstopt zijn. Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid: er ontstaan rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen. Acné komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug.
Acné ontstaat onder andere doordat dode huidcellen de ingang van de huidporiën vernauwen of blokkeren. Hierdoor hoopt de talg zich in de poriën op, samen met bacteriën en vetzuren. Als een porie scheurt, ontstaat er een ontsteking in de omliggende huid en verschijnt er een puistje. Met behulp van peelings verwijdert de huidtherapeut de dode en losse huidcellen, zodat de poriën weer vrij zijn om de talg af te voeren. Als de huid regelmatig gepeeld wordt, zullen mee-eters of comedonen – zoals de talgophopingen genoemd worden – minder snel ontstaan. Bovendien wordt de huidvernieuwing door het afvoeren van dode huidcellen gestimuleerd.
Acné ontstaat onder andere, doordat dode huidcellen de ingang van de huidporiën vernauwen of blokkeren. Hierdoor hoopt de talg zich in de poriën, op samen met bacteriën en vetzuren. Als een porie scheurt, ontstaat er een ontsteking in de omliggende huid en verschijnt er een puistje. Met behulp van peelings verwijdert de huidtherapeut de dode en losse huidcellen, zodat de poriën weer vrij zijn om de talg af te voeren. Als de huid regelmatig gepeeld wordt, zullen mee-eters of comedonen – zoals de talgophopingen genoemd worden – minder snel ontstaan. Bovendien wordt de huidvernieuwing door het afvoeren van dode huidcellen gestimuleerd.

Hoe kan acné behandeld worden?

Er bestaat geen standaardbehandeling voor acné. Flinke ontstekingsverschijnselen vragen om een andere behandeling dan de aanwezigheid van mee-eters. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook de leeftijd en het geslacht van de patiënt bepalen welke behandelmethode(s) of middelen het meest effectief zijn.
Tijdens het consult onderzoekt de huidtherapeute de oorzaak en verergerende factoren van uw acné. Daarnaast kijkt zij goed naar de huid en stemt zij samen met u af wat uw huid nodig heeft.
Acnétherapie bij BeauTec kan onder meer bestaan uit:
 • Manuele oppervlakkige reiniging van de huid.
 • Dieptereiniging van de huid, hiermee wordt bedoeld het verwijderen van mee-eters, puistjes en gerstekorrels.
 • Dieptereiniging van de huid met behulp van een mechanische en/of chemische peelings.
 • Rood/blauw lichttherapie.
 • Littekentherapie.
 • Adviezen met betrekking tot het zelf verzorgen van de huid en eventuele littekens.
De huidtherapeut bij Beautec kiest uit verschillende soorten peelings:
 • 1) Mechanische peeling: scrubben of microdermabrasie. Microdermabrasie is een speciale methode van dermabrasie. Ervaring en expertise worden toegepast bij de behandeling welke voorzichtig de huid peelen, zonder te snijden of te krassen en deze biedt 100% nauwkeurigheid. Deze medisch esthetische oplossing stimuleert het huideigen celvernieuwingsproces en bevordert uiteindelijk een veerkrachtiger en een gezondere huid.
 • 2) Chemische peeling op basis van salicylzuur. Door de bestanddelen in deze peeling lost de bovenste huidlaag op en komen nieuwe huidcellen aan de oppervlakte waardoor de huidstructuur verbetert. Bovendien is salicylzuur een bewezen ontstekingsremmer. De peeling die gebruikt wordt, heet de 'easy droxy peeling' van het merk Skintech.

Na de behandeling

Gebruik na de behandeling de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens de voorgeschreven werkwijze. In eerste instantie kan de acné verergeren, maar daarna zal het huidbeeld verbeteren. Het is aan te raden voedingsmiddelen met een hoge glycemische index en melkproducten (tijdelijk) te vermijden.

Te verwachten resultaat

Acnétherapie is gericht op het verbeteren van het huidbeeld en het voorkomen en/of verminderen van littekens. Volledige genezing kunnen wij niet garanderen; verbetering van het huidbeeld wel.

Verwijzingen en vergoedingen

Voor de behandelingen van acné en acnélittekens bij BeauTec door de huidtherapeut heeft u meestal geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt. Vergoeding is afhankelijk van welke behandeling en de voorwaarden van de zorgverzekering. In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).
Plan een persoonlijk consult in om samen met de huidtherapeute te bekijken, welke behandelmethode het beste bij u en uw leefstijl past. Bel 040-737 05 16 of mail naar info@beautec.nl.

Tarieven acnétherapie

De prijzen zijn indicatief en gelden per behandeling. Er zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Tijdens het eerste bezoek ontvangt u een persoonlijk behandelplan.
 • 30 minuten exclusief peeling

  € 49,50

 • 45 minuten inclusief peeling

  € 124,50


Bezoek ons

Clausplein 2
5611 XP Eindhoven

Contact opnemen

+31 (0)40 209 5000
info@beautec.nl
LinQxx - Lokaal gevonden worden
0